divendres, 5 d’agost del 2011

VA D'OUS....!

Sembla ser que quan es tracta de molts d’ous la cosa és complicada....! La tradició i el costum no valen res davant el dret positiu. Des de fa molts anys dins els actes de les Gales d’Anglès es celebra la Truitada Popular On es cuinen centenars de truites d’ous i es serveixen acompanyades de pa sucat amb tomàquet.

Aquest àpat tan senzill i popular a les Gales d’Anglès s’ha complicat. Segons diuen fer truites pels veïns i repartir-les ha de complir la normativa europea, nacional, autonòmica i local de seguretat alimentària. Han d’estar elaborades per personal amb el corresponent carnet de manipulador d’aliments, etc. Requisit que els improvisats cuiners de la comissió de festes els hi mancava. Pel que sembla davant el formalisme d’un carnet allò d’haver cuit molts ous any darrera any no hi val res. Els manca el curset corresponent.

Per sort l’actual ajuntament d’Anglès s’ha servit del seu enginy organitzatiu perquè l’acte es celebri complint tots els requisits administratius, legals i sanitaris. Esperem que el gastronòmic també es compleixi.

Que passaria si encara s’organitzés la popular “suca-mulla”, on es repartia pa sucat amb vi. Quantes normes s’incomplirien?. Doncs mi apunto..!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada