divendres, 12 d’agost del 2011

L'HIPNOTITZADOR DE POLLASTRES

L’estiu és temporada de festes majors a la nostra comarca. Tinc en memòria records de joventut, una nit a la Festa Major de Sant Dalmai, finals de la dècada dels 70 del segle passat. Hi som presents un nombrós grup de jovent d’Anglès de vint anys d’edat i poc més.El ball, la gresca, el riure i la cervesa no hi falten.

Un dels companys es dirigeix a l’organització de la Festa Major. Els hi comenta que entre nosaltres hi ha un gran expert hipnotitzador i mentalista (personatge que deixo a l’anonimat). Amb dots comparables a les del mític Professor Fassman. L’inesperat representant artístic proposa i arriba a l’acord que el seu representat faci una demostració d’hipnosis col•lectiva. Doncs, tracte fet! Amb una condició de l’organització; per prevenir possibles riscos pels humans la demostració es farà amb pollastres.

A la poca estona tenim a dalt l’escenari l’instigador de l’actuació presentant al improvisat Fassman com expert internacional en hipnosis. L’acompanyen una dotzena de pollastres sortits d’un galliner d’allà a prop. Desprès de manar desenroscar les bombetes que donen llum a la plaça, deixar-la a fosques i demanar un total i profund silenci. El nostre hipnotitzador comença la sessió d’hipnosis col•lectiva del petit exercit de pollastres. Amb pocs segons tots dormits!. De cop i volta, un petit accident. El flash d’una màquina de fotografiar, esvera l’aviram. Els pollastres salten esvalotats pel mig del silenciós públic. Esvalot general, les feines són tornar a recollir els pollastres per retornar-los al seu propietari.

Aquests dies he sentit algú queixar-se de la programació de les Gales i la seva manca d’actuació teatral. M’ha passat pel cap l’idea de demanar al company hipnotitzador si encara conserva l’habilitat. Podríem proposar a la comissió de festes reviure a les Gales un espectacle com aquell.

Desprès de valorar-ho i de pensar amb els requisits legals que calen per l’espectacle. La guia sanitària dels pollastres expedida pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; imprescindible per viatjar del galliner a l’escenari. Declaració fent constar que no som artistes professionals i actuem de manera altruista. No es doni el cas que, el Ministeri de Treball i Seguretat Social ho demani. Societat General d’Autors i Editors, Assegurança de responsabilitat Civil, etc. Ha, un perill!, la possibilitat de ser denunciats per un suposat maltractament i vexació d’aus.

Sincerament hi veig molts entrebancs......!. Altra vegada topem amb l’administració i la seva rigidesa. Que hi farem!. Ben pensat, millor convidar el company hipnotitzador a un rostit de Festa Major. Caldrà comprar el pollastre mort, escaldat i plomat; portarà menys problemes. No sigui que, realitzar el ritual a casa incompleixi alguna norma. Ara comença l’aventura de trobar un autèntic grata-paller. De moment el cava a la nevera. Bones Gales 2011! .

2 comentaris:

  1. EL YOUTUBE TE DE TOT... INCLÒS:
    http://www.youtube.com/watch?v=OZ7BLFylPuY&feature=related

    ResponElimina
  2. EL YOUTUBE TE DE TOT... INCLÒS:
    http://www.youtube.com/watch?v=OZ7BLFylPuY&feature=related

    ResponElimina